EVENEMENTEN/EXPOSITIES

VOLKSHOTEL X PRIDE

Volkshotel lobby
31 augustus 2020 – heden
Wibautstraat Amsterdam 

“With a piece of chalk (or several), a black wall and no restrictions, we invite creatives to let loose on our lobby chalkboard. This time visual artist Roene Licht made a special Pride drawing for us.”

Lees een kort interview over het werk via deze link:

https://www.volkshotel.nl/nl/blog/pride-2020/pride-chalkboard-drawing-by-roene-licht/?fbclid=IwAR2AMCNIqQAHz5Q3QiwozR4-EKshd513OVCVt3X9-DiA7BibGlVzX9VsMiY

LA FETE IN QUARANTAINE

Overname instagramaccount La fete de la femme
Waarbij een inkijk wordt gegeven in het creatieve proces van een kunstenares in quarantaine

“FXMME #2: Roene. Haar kunst instaat uit fotografie, grafische vormgeving en schilderijen waarbij zij zich laat inspireren door losse lijnen, herhaling en vrouwenvormen. Roene neemt jullie vandaag mee.”

LA FÊTE DE LA FEMME

La Fête de la Femme
28 september 2019 – 18:00 – 03:00 uur
Klaproos Amsterdam


“Over haar werk vertelt kunstenares Roene “Al een paar jaar laat ik mij in mijn werken inspireren door de vormen van vrouwen, met lijnen geef ik ze weer. Ik hoop dat ze gezien worden als sterke en zelfverzekerde vrouwen. Voor La Fête de la Femme maak ik unieke draagbare kunst, waarop nieuwe designs de schoonheid van het vrouwenlichaam vieren. Speciaal voor de krachtige mooie vrouw die het dan na afloop zal dragen.”

Kom je de expositie met werken onder andere Roene zaterdag bekijken?”

FOCUS FESTIVAL

Focus Festival
19 juni 2019 – 15:00 – 00:00 uur

Dok Amsterdam

“First up is Roene Licht, or Licht.r. Roene is a young artist that since a couple years makes art inspired by the feminity of women. At the festival she will show a variety of her artworks on paintings, t-shirts and posters, also giving you the opportunity to buy one!”

Café Rouge x ROEF

Café Rouge X ROEF
8 juni 2019 18:00 – 23:00 uur

ZOKU

“Roene Licht is 21 jaar en studerend aan de Breitner Academie in Amsterdam. Vanaf jongs af aan vullen creatieve bezigheden haar tijd. In haar werk, onder de naam @Licht.R, is zichtbaar dat veel inspiratie gehaald wordt uit de sierlijkheid en schoonheid van de vrouw. Met haar shirts, zogenoemd de “fruitvrouwen”, geeft Roene iedereen de kans om een kunstwerkje te kunnen dragen.

Zaterdag is er een expositie te zien van Roene en ook gelegenheid om een shirtje te scoren!”

FAMO CELEBRATION

Famo Celebration
5 juli 2018 17:00- 01:00 uur

Atelier Schinkel

“Naast het muzikale programma zal er op de celebration ook een mini marktje worden opgezet. Hier zal onder andere lieverd Roene Licht staan met haar artwork on shirts. Roene is een veelzijdige kunstenares en je zal dan ook meerdere dingen van haar hand terugvinden op de celebration.
Haar merk Licht.R (spreek uit als ‘lichter’) heeft ze ongeveer een maand geleden opgezet om mensen de kans te geven een kunstwerkje van haar te kunnen dragen en zo het leven een beetje lichter te maken. Een mooie gedachte.
Laten we met z’n allen genieten van het leven in verlichting en de pracht die de vrouw met zich meedraagt!”

BLOEMENBAR

Eigen expositie
12 februari 2018 – 13 maart 2018

Bloemenbar
 Amsterdam

“Roene schijnt de 12 van februari een Lichtje op mij. Niet zomaar een lichtje, een lichtje dat bestaat uit allemaal mooie dames. Mooie dames die fruitiger zijn dan een sinaasappel en een kiwi bij elkaar. Want dit hebben ze namelijk allemaal. Deze vrouwen zou je zo verruilen voor het fruit in je fruitschaal. Want het zijn vrouwen, met fruit. Best of both worlds dus.
Voordat het daadwerkelijk iets is, ziet Roene het al voor zich. Een idee popt op in haar hoofd en ze kan niet anders dan beginnen. Het doek is namelijk in haar hoofd al gevuld, nu in het echt nog. Laag voor laag gaat zij aan de slag. Logisch dat daar wat ongeduld bij komt kijken. Maar ze legt het dan even weg, pakt het weer op en werpt er niet een frisse, maar fruitige blik op. Dit is zeker in het eindresultaat te zien.
Ik ben een maand lang haar fruitschaal.
Liefs, Roene & Bloemenbar”

KATTEKWAAD

Kattekwaad
Lettuce at Kattekwaad with Jb Scofield, Jaël, Black Acid & more

14 September 2017 23:00 – 04:00 uur

AIR Amsterdam

“Deze week rollen we met Roene
Eigenlijk zijn het gewoon ‘mijn vrouwen’. Vrouwelijke vormen ontstaan uit lijnen. Waar het begon met avocado’s hangt er vanavond een hele fruitschaal voor je klaar.
Go check out Roene voor je de trap af loopt”

SEXYLAND

THOUGHTS ON A TUESEDAYNIGHT
30 Augustus 2017 17:00 – 22:00 uur
Sociëteit SEXYLAND
 Amsterdam

“Een kunstexpositie waar tien kunstenaars, fotografen en illustrators hun kunst zullen exposeren en iedereen welkom is om zijn eigen kunst mee te nemen, te exposeren, te verkopen en te ruilen om kunst in Amsterdam te vieren.”