Selecteer een pagina

EVENEMENTEN

Focus Festival

Focus Festival
19 juni 2019 – 15:00 – 00:00 uur
Dok Amsterdam

“First up is Roene Licht, or Licht.r. Roene is a young artist that since a couple years makes art inspired by the feminity of women. At the festival she will show a variety of her artworks on paintings, t-shirts and posters, also giving you the opportunity to buy one!”

Café Rouge x ROEF

Café Rouge X ROEF
8 juni 2019 18:00 – 23:00 uur
ZOKU

“Roene Licht is 21 jaar en studerend aan de Breitner Academie in Amsterdam. Vanaf jongs af aan vullen creatieve bezigheden haar tijd. In haar werk, onder de naam @Licht.R, is zichtbaar dat veel inspiratie gehaald wordt uit de sierlijkheid en schoonheid van de vrouw. Met haar shirts, zogenoemd de “fruitvrouwen”, geeft Roene iedereen de kans om een kunstwerkje te kunnen dragen.
Zaterdag is er een expositie te zien van Roene en ook gelegenheid om een shirtje te scoren!”

Famo celebration

Famo Celebration
5 juli 2018 17:00- 01:00 uur
Atelier Schinkel

“Naast het muzikale programma zal er op de celebration ook een mini marktje worden opgezet. Hier zal onder andere lieverd Roene Licht staan met haar artwork on shirts. Roene is een veelzijdige kunstenares en je zal dan ook meerdere dingen van haar hand terugvinden op de celebration.
Haar merk Licht.R (spreek uit als ‘lichter’) heeft ze ongeveer een maand geleden opgezet om mensen de kans te geven een kunstwerkje van haar te kunnen dragen en zo het leven een beetje lichter te maken. Een mooie gedachte.
Laten we met z’n allen genieten van het leven in verlichting en de pracht die de vrouw met zich meedraagt!”

Bloemenbar

Eigen expositie
12 februari 2018 – 13 maart 2018
Bloemenbar
 Amsterdam

“Roene schijnt de 12 van februari een Lichtje op mij. Niet zomaar een lichtje, een lichtje dat bestaat uit allemaal mooie dames. Mooie dames die fruitiger zijn dan een sinaasappel en een kiwi bij elkaar. Want dit hebben ze namelijk allemaal. Deze vrouwen zou je zo verruilen voor het fruit in je fruitschaal. Want het zijn vrouwen, met fruit. Best of both worlds dus.
Voordat het daadwerkelijk iets is, ziet Roene het al voor zich. Een idee popt op in haar hoofd en ze kan niet anders dan beginnen. Het doek is namelijk in haar hoofd al gevuld, nu in het echt nog. Laag voor laag gaat zij aan de slag. Logisch dat daar wat ongeduld bij komt kijken. Maar ze legt het dan even weg, pakt het weer op en werpt er niet een frisse, maar fruitige blik op. Dit is zeker in het eindresultaat te zien.
Ik ben een maand lang haar fruitschaal.
Liefs, Roene & Bloemenbar”

Kattekwaad

Kattekwaad
Lettuce at Kattekwaad with Jb Scofield, Jaël, Black Acid & more
14 September 2017 23:00 – 04:00 uur
AIR Amsterdam

“Deze week rollen we met Roene

Eigenlijk zijn het gewoon ‘mijn vrouwen’. Vrouwelijke vormen ontstaan uit lijnen. Waar het begon met avocado’s hangt er vanavond een hele fruitschaal voor je klaar.

Go check out Roene voor je de trap af loopt”

SEXYland

THOUGHTS ON A TUESEDAYNIGHT
30 Augustus 2017 17:00 – 22:00 uur

Sociëteit SEXYLAND
 Amsterdam

“Een kunstexpositie waar tien kunstenaars, fotografen en illustrators hun kunst zullen exposeren en iedereen welkom is om zijn eigen kunst mee te nemen, te exposeren, te verkopen en te ruilen om kunst in Amsterdam te vieren.”